banner
banner
banner

Δυο all day μπιστρό με υπογραφή Jean-Charles Métayer!

Νέες αφίξεις με γαλλικό χρώμα στα Βόρεια Προάστια από τον βραβευμένο chef

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021

Η είδηση ακούγεται πολύ ευχάριστα, καθώς προσθέτει μια διαφορετική πινελιά με αέρα… Παρισιού στην καθημερινή μας έξοδο.

Γαλλικό αέρα φέρνει στην έξοδό μας ο βραβευμένος σεφ Jean-Charles Métayer

Γαλλικό αέρα φέρνει στην έξοδό μας ο βραβευμένος σεφ Jean-Charles Métayer

Το «Brio» μας συστήθηκε πριν ενάμιση χρόνο ως η πρώτη briocherie στην Αθήνα και απέκτησε αμέσως φανατικούς φίλους των φρεσκοψημένων γλυκών και αλμυρών μπριος. Ο εμπνευστής και δημιουργός του, βραβευμένος chef Jean-Charles Métayer μας είχε μιλήσει από τότε για τα επόμενα σχέδιά του, που έφτασε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθούν, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες της εποχής.

banner

Και εγένοντο… bistrots! Δυο concept bistrots, στο Χαλάνδρι (επάνω στην πλατεία Ελευθερωτών - λειτουργεί ήδη) και στη Νέα Ερυθραία (στη Χαριλάου Τρικούπη - ανοίγει οσονούπω), που υπόσχονται all day χαλαρές και νόστιμες ώρες σε γαλλικές συχνότητες. Η συνταγή έχει σαφώς «παρισινό» χρώμα και παίζει σε πρωινό, brunch, γεύμα και δείπνο… ή ένα ποτήρι κρασί!

Τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς παραμένουν στο προσκήνιο του «Brio»

Τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς παραμένουν στο προσκήνιο του «Brio»

Αν καθίσετε τις πρωινές ώρες, θα απολαύσετε τον Gabriel, έναν καφέ αποκλειστικής παρασκευής, που το «Brio» δημιούργησε σε συνεργασία με την ελληνική εταιρεία Qualita Unica, συνδυάζει 4 ποικιλίες από Ονδούρα, Βραζιλία, Περού, Αιθιοπία και πίνεται ευχάριστα τόσο σε κρύα όσο και σε ζεστά ροφήματα. Θα τον συνοδεύσετε με γευστικές προτάσεις που τον επεκτείνουν άνετα σε brunch, καθώς δεν λείπουν τα αβγά florentine και benedict, ομελέτες, croque madame, κρέπες με την αυθεντική συνταγή και, βέβαια, τα πρωτότυπα και πλούσια σάντουιτς σε μπριός που γνωρίσαμε στο Brio.

banner

Από το απόγευμα, πάλι, σερβίρονται κλασικά bistrot πιάτα, με ορεκτικά σαν το βοδινό ταρτάρ, το foie gras με τσάτνεϋ σύκου και ψημένο brioche, τις γαρίδες κοκτέιλ με αβοκάντο, ενώ στα κυρίως παίζουν πιάτα όπως η entrecote με sauce café de Paris ή με πιπεράτη sauce, η κλασική μπουγιαμπέσα με φρέσκο ψάρι, ένα κοτόπουλο με μουστάρδα, σάλτσα μανιταριών και φρέσκα ζυμαρικά, ένα burger… Για κάτι ελαφρύτερο, σερβίρονται πλατό αλλαντικών και τυριών ενώ η λίστα κρασιών προσφέρει επιλογές από τον ελληνικό και γαλλικό αμπελώνα, με πολλές προτάσεις σε ποτήρι.

BRIO Bistro Χαλάνδρι: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 21 0682 2777
BRIO Bistro Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, 21 0800 0222
Ωράριο: καθημερινά 10:00 – 00:15
Brio briocherie: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό


Καταστήματα στην Αθήνα

banner

Ανά περιοχή

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

banner

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων σε όλη την Ελλάδα

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος