Follow us

Λαβράκι φρικασέ

Λαβράκι φρικασέ

Υλικά

Υλικά

6 λαβράκια 300-400 γρ. το καθένα

100 γρ. άνηθος

100 γρ. μαϊντανός

100 γρ. δυόσμος

2 κ. χόρτα του μπαξέ (βλίτα, πάζια, γλυστρίδα, σέσκουλα)

1 μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι

100 ml χυμός λεμονιού

50 ml ζωμός ψαριού

300 ml κρέμα γάλακτος

 Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Φιλετάρουμε τα λαβράκια (ή ζητάμε από το ψαράδικο να μας τα φιλετάρει).

Βάζουμε τα κόκκαλα σε κατσαρόλα να βράσουν με αλατοπίπερο για 20 λεπτά και κρατάμε τον ζωμό.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, μεταφέρουμε σε μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε 2 κ.σ στην άκρη.

Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα πάνω σε κάθε φιλέτο από το λαβράκι και στη συνέχεια, τα τυλίγουμε σε ρολάκια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να μαριναριστούν και να σφίξουν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα χόρτα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν.

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε στα χόρτα μαζί με το μείγμα των αρωματικών βοτάνων, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

Τοποθετούμε τα ρολάκια των ψαριών σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα που έχουμε ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό ψαριού και την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε τα λαβράκια με τη σάλτσα και τα χόρτα.*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Τα Τρία Γουρουνάκια", στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.