Follow us

Γλώσσα "τηγανιά" με φρέσκο τυρί κρέμα

Γλώσσα "τηγανιά" με φρέσκο τυρί κρέμα

Υλικά

Υλικά

1 γλώσσα φρέσκια 600 γρ (ή φιλέτα από μικρότερες γλώσσες)

1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια (ζυλιέν)

1 πιπεριά πράσινη κέρατο κομμένη σε μπαστουνάκια (ζυλιέν)

Χυμός  από ½  λεμόνι

50 ml κρασί λευκό

80 γρ. τυρί κρέμα

30 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη γλώσσα και τη φιλετάρουμε.

Την κόβουμε σε κύβους περίπου 2 εκ., την πλένουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ζουλιέν και τη γλώσσα.

Αφού σοτάρουμε καλά, σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού.

Όταν το ψάρι "τραβήξει" όλα τα υγρά, ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.