Υλικά
1 κ. φιλέτο σολομούΥλικά
500 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. αλάτι
3 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
1 λίτρο ούζο
500 γρ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους
(125 γρ. άσπρο πιπέρι, 125 γρ. μαύρο πιπέρι, 125 γρ. πράσινο πιπέρι
125 γρ. ρόζ πιπέρι)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το φιλέτο του ψαριού και αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα και τα κοκαλάκια με το ειδικό τσιμπιδάκι.
Αναμειγνύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και απλώνουμε το μισό μείγμα σε μικρό ταψάκι που έχουμε ντύσει με μεμβράνη, αφήνοντάς την να κρέμεται έξω από τα χείλη του ταψιού.
Τοποθετούμε επάνω το φιλέτο και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Τυλίγουμε με τη μεμβράνη, τοποθετούμε βάρος πάνω στο φιλέτο και το βάζουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.Αφήνουμε τον γλυκάνισο να μουλιάσει στο ούζο για 6 ώρες τουλάχιστον (να βγάλει τα αρώματα του).
Βγάζουμε το φιλέτο του σολομού από το ψυγείο, το σκουπίζουμε καλά από το αλάτι και τη ζάχαρη και το τοποθετούμε μέσα στο ούζο.
Το αφήνουμε να "ψηθεί" για 6 ώρες.
Αφαιρούμε το φιλέτο από το ούζο και το στεγνώνουμε πολύ καλά.
Χοντροσπάζουμε τα πιπέρια στο γουδί και "πανάρουμε" το φιλέτο του σολομού με τα σπασμένα πιπέρια και από τις δύο πλευρές, πιέζοντας με το χέρι μας, να κολλήσουν καλά.
Σερβίρουμε τον σολομό κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Karabourno" στη Θεσσαλονίκη.