Follow us

Σούπα ψαριού Μoqueca με πιπεριές, γάλα καρύδας και ρύζι

Σούπα ψαριού Μoqueca με πιπεριές, γάλα καρύδας και ρύζι

Υλικά

Υλικά

1 κ. ψάρι με σφιχτή σάρκα (πεσκανδρίτσα, ροφός, βλάχος, κλπ)

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κ.σ. χυμός λάιμ ή λεμόνι

½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κόκκινη και ½ κίτρινη πιπεριά καθαρισμένες και ψιλοκομμένες

2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. κοφτό  μπούκοβο

1 φλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

450 ml γάλα καρύδας

Για το ρύζι

1 φλ. ρύζι καρολίνα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

⅓ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 ¾ φλ. βραστό νερό

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε τα ψάρια: τα αλατοπιπερώνουμε καλά, τα βάζουμε σε βαθιά λεκάνη και τα καλύπτουμε με το σκόρδο και το χυμό του λάιμ ή του λεμονιού.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνειά τους) και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε το ρύζι: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει γύρω στα 7 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε το νερό, βραστό, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε 1 -2 φορές, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το τάπωμα και σιγοβράζουμε για 16 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί όση ώρα ετοιμάζουμε τη σούπα. Ετοιμάζουμε τη σούπα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο (κρατάμε 2 κ.σ) και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.

Βγάζουμε από την κατσαρόλα με κουτάλα τα μισά λαχανικά.

Τακτοποιούμε προσεκτικά τα ψάρια επάνω στα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με τα λαχανικά που έχουμε βγάλει.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μπούκοβο και το λάιμ ή το λεμόνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε με το ρύζι.Σημ. από την κουζίνα της Βραζιλίας.Α.Τ.

Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπάει στην επιφάνειά τους) και τα αφήνουμε στο ψυγείο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 -3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε το νερό, βραστό, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε 1 -2 φορές, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το τάπωμα και σιγοβράζουμε για 16 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να ξεκουραστεί όση ώρα ετοιμάζουμε τη σούπα. Ετοιμάζουμε τη σούπα: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κόλιανδρο (κρατάμε 2 κ.σ) και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.

Βγάζουμε από την κατσαρόλα με κουτάλα τα μισά λαχανικά.

Τακτοποιούμε προσεκτικά τα ψάρια επάνω στα υπόλοιπα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε με τα λαχανικά που έχουμε βγάλει.

Ρίχνουμε το γάλα καρύδας πάνω από τα ψάρια και τα λαχανικά.

Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση.

Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μπούκοβο και το λάιμ ή το λεμόνι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε με το ρύζι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.