Follow us

Ριζότο με καβούρι

Ριζότο με καβούρι

Υλικά

Υλικά

200 γρ. καβουρόψιχα

200 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, vialone nano, carnaroli, καρολίνα)

1 μέτριο ξερό λευκό κρεμμύδι τριμμένο

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

60 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια shiitake

 600 ml ζωμό λαχανικών

⅓ φλ. σησαμέλαιο ελαφρύ ή απαλό ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. σχοινόπρασο ή το πράσινο από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα “κεφαλάκια” από τα πόδια των μανιταριών.

Τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Ιδανικά, τα αφήνουμε να μουλιάσουν σε νερό που να φθάνει 1 εκ..

πάνω από την επιφάνειά τους σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες. Αν δεν έχουμε χρόνο, τα μουλιάζουμε σε καυτό (όχι βραστό) νερό για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως αλλά να μην πάρει χρώμα, γύρω στα 15 λεπτά.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να αλειφτεί καλά με το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο και να αρχίζει να παίρνει διάφανο χρώμα.

Προσθέτουμε τα ⅔ του τζίντζερ και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών με κουτάλα, αφήνοντας να απορροφηθεί κάθε ποσότητα πριν ρίξουμε την επόμενη.

Λίγο πριν γίνει το ριζότο και χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό, προσθέτουμε την καβουρόψιχα με το ζουμί της, τα μανιτάρια shiitake, το υπόλοιπο τζίντζερ και το σχοινόπρασο ή το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.