Follow us

Τηγανιά τόνου

Τηγανιά τόνου

Υλικά

Υλικά

800 γρ. φρέσκο τόνο φιλέτο (κατά προτίμηση κιτρινόπτερο)

100 ml ελαιόλαδο

10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

20 ml λεμόνι

50 γρ. βούτυρο

100 ml ζωμός φρέσκου ψαριού

5 γρ. ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε.

Το κόβουμε σε κύβους με πλευρά 2 εκ..

Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι (να μην καπνίσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το ροδίζουμε από όλες τις μεριές (προτείνουμε μέτριο ψήσιμο, δηλαδή το ψάρι να είναι στο εσωτερικό λίγο ροζ).

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και το θυμάρι, αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τον ζωμό ψαριού, το βούτυρο, το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Ανακινούμε το τηγάνι κυκλικά για να λιώσει το βούτυρο και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.(Συνταγή από το εστιατόριο “Γλυκάνισος” της Θεσσαλονίκης)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.