Υλικά
1 μεγάλη τσιπούρα φιλεταρισμένη και πολύ καλά Υλικά για ένα άτομο
ξεκοκαλισμένη (2 φιλέτα)
Μια μέτρια πατάτα βρασμένη
1 ντοματίνι κομμένο στα δύο
Για τη γέμιση
50 γρ. σέσκουλα
50 γρ. σπανάκι φρέσκο
20 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
20 γρ. πράσο
5 γρ. μάραθο
2 –3 κ.σ. ντομάτα κονκασέ
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα της τσιπούρας
50 γρ. ούζο
50 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κόκκοι καρδάμωμο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χόρτα (γιαχνερά) για τη γέμιση: ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.Φτιάχνουμε το ντοματίνι κονφί: το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και το ψήνουμε σε σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο 120 ºC για 1 ώρα.
Συνθέτουμε το φαγητό: παίρνουμε τα φιλέτα τσιπούρας και τα γεμίζουμε με τα γιαχνερά χόρτα και την ντομάτακονκασέ (σαν σάντουιτς), τα τοποθετούμε σεένα ταψί και προσθέσουμε τη μαρινάδα.
Ψήνουμε στους 160 για 12 λεπτά.