Follow us

Σαρδέλες ή γόπες με κρεμμύδια και ξύδι βαλσαμικό

Σαρδέλες ή γόπες με κρεμμύδια και ξύδι βαλσαμικό

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μεγάλες σαρδέλες ή γόπες

1.200 γρ. ξερά κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες

1/3 φλ. ξύδι βαλσαμικό

1 μεγάλο κλωνάρι φρέσκια ματζουράνα ή ρίγανη ή ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

¾ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες ή τις γόπες και πετάμε το κεφάλι.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι αλατίζοντας καλά ανάμεσα στις στρώσεις.

Αφήνουμε τις σαρδέλες στο ψυγείο να τις πιάσει το αλάτι γύρω στα 30 λεπτά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στραγγίζουμε το ελαιόλαδο να καθαρίσει, το ξαναβάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε και λίγο ακόμα αν χρειάζεται.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια να μαραθούν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε το ξύδι και όποιο αρωματικό βότανο θέλουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τα κρεμμύδια σχεδόν σαν μαρμελάδα.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μέσα τα ψάρια και μαγειρεύουμε 2 -3 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.