Follow us

Σαρδέλες ή γόπες με πράσινα κρεμμυδάκια στο φούρνο

Σαρδέλες ή γόπες με πράσινα κρεμμυδάκια στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. μεγάλες σαρδέλες ή γόπες 

1 μεγάλο μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια

24 ντοματίνια

5 -6  σκελίδες σκόρδο

1 φλ. ελαιόλαδο

½ μάτσο. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Χυμός και ξύσμα 1 μέτριου λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες ή τις γόπες και πετάμε το κεφάλι.

Τις βάζουμε σε σουρωτήρι αλατίζοντας καλά ανάμεσα στις στρώσεις.

Αφήνουμε τις σαρδέλες στο ψυγείο να τις πιάσει το αλάτι γύρω στα 30 λεπτά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κόβουμε το λευκό μέρος και αν είναι χοντρό το χωρίζουμε στα δύο.

Κόβουμε το πράσινο μέρος σε μεγάλα κομμάτια 7 εκ.

Πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τον μαϊντανό.

Πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στα δύο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε το σκόρδο σε 3-4 φέτες.

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το σκόρδο και τον μαϊντανό σε λεκάνη, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Αδειάζουμε τα κρεμμυδάκια με τα ντοματίνια και τα σκόρδα σε αντικολλητικό ταψί.

Αραδιάζουμε επάνω τα ψάρια σε μια στρώση.

Ραντίζουμε με τα ¾ φλ.

ελαιόλαδο και ψήνουμε μισή ώρα.

Ξεφουρνίζουμε, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το λεμόνι και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με το ξύσμα λεμονιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.