Follow us

Ρύζι με γαρίδες και φινόκιο στο φούρνο

Ρύζι με γαρίδες και φινόκιο στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

3 φλ. ρύζι βρασμένο

1 κ. μέτριες γαρίδες βρασμένες και χοντροκομμένες

½ φλ. βούτυρο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Από ½ φλ. κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 φλ. φινόκιο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

300 γρ. κρέμα γάλακτος

½ φλ. λευκό ξηρό κρασί

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. σόγια σος με λίγο αλάτι 

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι Λιώνουμε το βούτυρο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον μάραθο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 8 –10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με τη σόγια, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ελαφρά καστανό χρώμα.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.