Υλικά
3 φλ. ρύζι βρασμένο Υλικά
1 κ. μέτριες γαρίδες βρασμένες και χοντροκομμένες
½ φλ. βούτυρο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Από ½ φλ. κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 φλ. φινόκιο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
300 γρ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. σόγια σος με λίγο αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι Λιώνουμε το βούτυρο σε καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) επάνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και τον μάραθο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν, γύρω στα 8 –10 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε, ανακατεύουμε, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες, καρυκεύουμε με τη σόγια, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Μεταφέρουμε στο ταψάκι που έχουμε ετοιμάσει και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια ελαφρά καστανό χρώμα.
Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε κομμένο σε κομμάτια.
Α.Τ.