Υλικά
1 λαβράκι 1 ½ κ. ή 4 των 300 -350 γρ. περίπου το καθέναΥλικά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι μάραθο
4 πιπεριές Φλωρίνης
1 φλ. ελαιόλαδο
1/3 φλ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
¾ φλ. κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαβράκια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 6 –8 εκ.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τον άνηθο και το μάραθο και κόβουμε σε κομμάτια 3 -4 εκ.
Καθαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Καθαρίζουμε το σκόρδο, βγάζουμε την πράσινη ουρίτσα και το κόβουμε κάθετα σε 2 ή 3 κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθός του.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Στρώνουμε σε ταψί τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον μάραθο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το ξύσμα του λεμονιού.
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ταχτοποιούμε επάνω το/τα λαυράκια.
Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ξεφουρνίζουμε, σκορπάμε τα κουκουνάρια επάνω στο φαγητό, χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι και 2 κ.σ νερό να γίνουν σαν γαλάκτωμα και περιχύνουμε.
Κουνάμε το ταψί να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.