Χέλι ψητό με πουρέ παντζάρι και σάλτσα εσπεριδοειδών (του Μιχάλη Νουρλόγλου)

Χέλι ψητό με πουρέ παντζάρι και σάλτσα εσπεριδοειδών (του Μιχάλη Νουρλόγλου)
Υλικά για 4 μερίδες
400 γρ. χέλι καπνιστό
5 παντζάρια
1 πορτοκάλι, το χυμό
2 πορτοκάλια
1 λεμόνι, το χυμό
10 ml  ελαιόλαδο
5 φύλλα βασιλικού
5 φύλλα ξυνίθρας 
5 σταγόνες bitters Angostura
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάμε το χέλι για λίγο από τη σχάρα, σε δυνατή φωτιά. Τους βολβούς από τα παντζάρια τους τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και λίγο αλάτι και τους ψήνουμε σε φούρνο στους 200 για 1,5 ώρα. Φτιάχνουμε τη σάλτσα, βάζοντας σε ένα μπλέντερ τα πορτοκάλια ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια, το χυμό από το λεμόνι, τα 10ml ελαιόλαδο και τα πέντε φύλλα βασιλικού. Χτυπάμε δυνατά, δοκιμάζουμε ελέγχοντας το αλατοπίπερο και προσθέτουμε πέντε σταγόνες bitters. Ξεφλουδίζουμε τα ψημένα παντζάρια και μαζί με τον χυμό του ενός πορτοκαλιού τα κάνουμε πουρέ σε ένα μπλέντερ.
Σερβίρουμε, βάζοντας στο πιάτο λίγο από τον πουρέ παντζάρι. Δίπλα το χέλι και στη μέση τη σάλτσα, διακοσμώντας με τα φύλλα.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen