Follow us

Πατάτες γκρατέν με αντσούγιες

Πατάτες γκρατέν με αντσούγιες

Υλικά

Υλικά

20 φιλέτα αντσούγιας στο λάδι κομμένες στα δύο

6 μέτριες πατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια (όπως τις τηγανιτές πατάτες)

3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

3 κ.σ. βούτυρο + 4 κ.σ. βούτυρο +3 κ.σ. βούτυρο

2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Λιώνουμε τις 3 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις πατάτες με την καυτερή πιπεριά.

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τις 4 κ.σ βούτυρο και στρώνουμε στον πάτο τις μισές πατάτες και από πάνω τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια σκορπάμε τις αντσούγιες και βάζουμε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες.

Σκορπάμε επάνω τις τελευταίες 3 κ.σ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 10 λεπτά και περιχύνουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε άλλα 10 λεπτά και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 150Ο C και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει η επιφάνεια.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.