Υλικά
Υλικά
8 σαφρίδια (περίπου 1200 γρ), καθαρισμένα από τον ψαρά μας
3 κ. σ. μουστάρδα δυνατή
3 κ. σ. ελαιόλαδο
250 γρ. μπέικον σε φέτες
1 κ. κ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κ. κ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ. κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Για τη σάλτσα
3-4 φετούλες μπέικον, ψιλοκομμένες
50 ml λευκό ξηρό κρασί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ. κ. ξύσμα λεμονιού
Παρασκευή
Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο και με το μείγμα αυτό περνάμε μέσα κι έξω τα ψάρια.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα τυλίγουμε με 3-4 φέτες μπέικον το καθένα.
Τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα, μυριστικά και τα βάζουμε να ψηθούν στη σχάρα του φούρνου μας ή σε μια σχάρα του γκριλ, φροντίζοντας να τα αλείφουμε συχνά με το ελαιόλαδο μουστάρδας.Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε για λίγο σε ένα τηγάνι, με ελάχιστο ή καθόλου ελαιόλαδο.
Το σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ του κρασιού.
Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μαϊντανό και περιχύνουμε με αυτή τη σάλτσα τα ψάρια που μόλις βγήκαν από το γκριλ.
Θ.Τ.