Follow us

Παλαμίδα στο φούρνο με ντομάτες και πιπεριές

Παλαμίδα στο φούρνο με ντομάτες και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

1 μεγάλη παλαμίδα ή 2 μικρές, κομμένες σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

2 ντομάτες, χωρίς τη φλοίδα τους, κομμένες σε κυβάκια

2 μικρές αχνο-πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες

ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

125 ml ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 κ. κ. ξερή ρίγανη ή 3-4 κλωναράκια φρέσκια

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί τα κομμάτια της παλαμίδας.

Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το ξύσμα του λεμονιού και προσθέτουμε τη δάφνη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαραίνουμε για λίγο τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και μόλις μαραθούν κι αυτές λίγο, ρίχνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί με τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι με αυτή τη σάλτσα.

Στη συνέχεια βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 170ο С φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για 25-30 λεπτά.

Σημ. Προτιμάμε τις αχνο-πράσινες πιπεριές γιατί θα δώσουν μια πιο λεπτή γεύση στο φαγητό.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.