Υλικά
υλικά
300 γρ. φρέσκο τρυφερό σπανάκι
3 ώριμες ντομάτες
8 αβγά
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
30 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.γ. χυμό λεμονιού
ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ζεματάμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για 1' και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Καθαρίζουμε το σπανάκι από τα χοντρά κοτσάνια, το πλένουμε και το στεγνώνουμε όσο καλύτερα γίνεται.
Το κόβουμε σε χοντρές λωρίδες και το ανακατεύουμε με τη ντομάτα.
Ανάβουμε το φούρνο μας στους 180ο.
Χωρίζουμε τα αβγά.
Σε μια σαλατιέρα χτυπάμε δυνατά τους κρόκους με τον αβγοδάρτη μαζί με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.γ.
νερό.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και στο τέλος ενσωματώνουμε το τριμμένο τυρί με κουτάλι προσεκτικά.
Πάιρνουμε μια μεγάλη κουταλιά μαρέγκα και την ανακατεύουμε με προσοχή στο μείγμα των κρόκων.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε με κουτάλι την υπόλοιπη μαρέγκα ώστε να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Λυώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε την ομελέτα, σε μέτρια φωτιά.
Δεν την αγγίζουμε για 3'.
Κατόπιν, την περνάμε σε άλλο σκεύος και τη βάζουμε στο φούρνο για ακόμα 4'.
Σε μια πιατέλα έχουμε στρώσει το σπανάκι με τη ντομάτα και επάνω ακουμπάμε την ομελέτα.
Σερβίρουμε αμέσως με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.