Υλικά
υλικά για 6 άτομα
3 φλ.τσ. βρασμένα ρεβύθια (μαλακά αλλά όχι λυωμένα)
300 γρ. καρότα σε πολύ λεπτά σπιρτάκια ή κορδέλες (στον τρίφτη)
100 γρ. ξερά δαμάσκηνα σε μικρά κομματάκια
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
για το ντρέσινγκ:
100ml ε.π. ελαιόλαδο
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
1 κ.γ. σπόρους κίμινου
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Μπορούμε να τοστάρουμε για λίγα δευτερόπλεπτα το κίμινο σε λαδωμένο τηγανάκι, ώστε να βγάλει τα αρώματά του.
Κατόπιν το κοπανίζουμε στο γουδί.
Χτυπάμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ και δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα ρεβύθια, τα δαμάσκηνα, το δυόσμο και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ή περισσότερες ώρες.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.σημ.
πρόκειται για μια παραλλαγή μαροκινής συνταγής.
Μπορείτε να προσθέσετε τα πέταλα από 2 αποξηραμένα τριανταφυλλάκια (στα καταστήματα μπαχαρικών) που θα δώσουν ένα εξωτικό άρωμα στη σαλάτα.