Follow us

Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά και μυριστικά

Καλαμάρια γεμιστά με λαχανικά και μυριστικά

Υλικά

Υλικά

8 μεγάλα καλαμάρια, πλυμένα, καθαρισμένα 

1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη 

2 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη

2 καρότα, τριμμένα στο λεπτό τρίφτη

2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 

2 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

8 κ. κ. ρύζι καρολίνα ή πλιγούρι

2 κ. σ. κουκουνάρι 

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2-3 κ. σ. ελαιόλαδο

125 ml λευκό ξηρό κρασί

Παρασκευή

Αφαιρούμε τα πλοκάμια από τα καλαμάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράζουμε για λίγο το κρεμμύδι, μόλις εξατμιστούν τα υγρά του ρίχνουμε μια κουταλιά νερό, μόλις εξατμιστεί κι αυτή προσθέτουμε το σκόρδο, τα πλοκάμια και το ρύζι, μαζί με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα καρότα και μόλις ανακατευτούνε με το ελαιόλαδο απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στην κατσαρολίτσα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα καλαμάρια.

Στη συνέχεια τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρά λαδωμένο.

Τα περιχύνουμε με το κρασί αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 160ο φούρνο για 15-20 λεπτά. Σημ.: Είναι προτιμότερο να δοκιμάσουμε αν τα καλαμάρια ψήθηκαν νωρίτερα, τρυπώντας τα με ένα πιρούνι, παρά να τα αφήσουμε παραπάνω στο φούρνο γιατί από ένα σημείο και πέρα, το καλαμάρι σκληραίνει με το ψήσιμο και γίνεται σαν λάστιχο, είτε είναι φρέσκο είτε κατεψυγμένο.Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.