Follow us

Ριζότο με πέστροφα μαρινάτη σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Ριζότο με πέστροφα μαρινάτη σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Υλικά

Υλικά

1 1/2 φλτζ του τσαγιού ρύζι αρμπόριο (arborio)

1 βαζάκι πέστροφα μαρινάτη G-fish, καλά στραγγισμένη

1 λίτρο περίπου βραστό ζωμό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο  

1 πράσο, ψιλοκομμένο

1 κ. σ. βούτυρο

1 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ποτήρι (125 ml) λευκό, ξηρό κρασί  

χυμός και ξύσμα από 1/2 μεγάλο λεμόνι

3-4 κ. κ. τρίμμα αυγοτάραχο Τρικαλινού (προαιρετικά, για όσους δεν ανακατεύουνε ψάρια με τυριά)

1-2 κ. κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε ελαφρά το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό σκεύος και αχνίζουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο και το πράσο μέχρι να γίνουν σχεδόν διάφανα.

Στη συνέχεια σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι, ανακατεύοντας το συνεχώς, μέχρι να γίνει και αυτό διάφανο, το αναμειγνύουμε με το κρεμμύδι και το πράσο.

Προσθέτουμε και το κρασί και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί τελείως ώστε να φύγει το αλκοόλ του.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε, σταδιακά, στο ριζότο, με μια κουτάλα σερβιρίσματος της σούπας τον ζεστό ζωμό -που έχουμε βάλει να σιγοβράζει στο διπλανό μάτι- προσθέτοντας κάθε φορά τόσον όσο να καλύπτει το ρύζι και μόλις τον απορροφήσει, προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, μέχρι να σωθεί η ποσότητα που σιγοβράζει, αλλά και να μείνει το ρύζι μας μαλακό εξωτερικά αλλά να κρατάει στο κέντρο του κόκκου (al dente).

Υπολογίζουμε περίπου γύρω στα 17-18 λεπτά.

Λίγο πριν τελειώσει ο βρασμός ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Απομακρύνουμε το σκεύος από την εστία και, εκτός φωτιάς πια, προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο ή βούτυρο χρειαστεί ώστε να γίνει κρεμώδες (mantecato) το ριζότο μας.

Τέλος, τρίβουμε από πάνω το πιπέρι και προσθέτουμε το τρίμμα του αυγοτάραχου ή αλατοπιπερώνουμε αν δεν το χρησιμοποιήσουμε.

Στραγγίζουμε καλά τα φιλετάκια της πέστροφας και τα αναμειγνύουμε με το ριζότο.

Το σερβίρουμε στα πιάτα και το πασπαλίζουμε με ένα από τα ψιλοκομμένα μυριστικά.

Σημ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και νερό αντί ζωμό, όπου θα προσθέσουμε 1 κύβο κότας ή λαχανικών Θ.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.