Follow us

Ριζότο με σταμναγκάθι και γαρίδες (του Λευτέρη Λαζάρου)

Ριζότο με σταμναγκάθι και γαρίδες (του Λευτέρη Λαζάρου)

Υλικά

Υλικά:

ελαιόλαδο

200 ml λευκό κρασί 

400 γρ. ρύζι arborio 

1150 γρ. ζωμό κότας ή bisque 

150 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

70 γρ. μασκαρπόνε 

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

αλάτι, πιπέρι 

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ακολουθείται η κλασική διαδικασία παρασκευής ριζότο, απλώς το σταμναγκάθι το βάζουμε στο τέλος μαζί με τις γαρίδες και τα τυριά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Τις γαρίδες τις ψήνουμε στη σχάρα.

Μπορούμε να προσθέσουμε και λάδι βανίλιας αν θέλουμε.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.