ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ριζότο με σταμναγκάθι και γαρίδες (του Λευτέρη Λαζάρου)
Υλικά
Υλικά: ελαιόλαδο
200 ml λευκό κρασί
400 γρ. ρύζι arborio
1150 γρ. ζωμό κότας ή bisque
150 γρ. σταμναγκάθι ζεματισμένο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
70 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ακολουθείται η κλασική διαδικασία παρασκευής ριζότο, απλώς το σταμναγκάθι το βάζουμε στο τέλος μαζί με τις γαρίδες και τα τυριά, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Τις γαρίδες τις ψήνουμε στη σχάρα.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λάδι βανίλιας αν θέλουμε.
Επίσης...
Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.
Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.
Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.
Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.
Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.
Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.
Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.