Follow us

Γαύρος αχνιστός (της μαμάς) (Της Ελένης Ψυχούλη)

Γαύρος αχνιστός (της μαμάς) (Της Ελένης Ψυχούλη)

Υλικά

Υλικά (για 4-5)

1 κιλό φρέσκο γαύρο

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάππαρη

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από . λεμόνι ακέρωτο

αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

1.

Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια.2.

Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσει ένα μεγάλο κατσαρόλι με αλατισμένο νερό.

Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον γαύρο και τον βράζουμε για 5 λεπτά.3.

Τον στραγγίζουμε, προσεκτικά για να μη διαλυθεί, στο τρυπητό.4.

Τον στρώνουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊ-ντανό, την κάππαρη, το λεμόνι με το ξύσμα και το λάδι και σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.TIPS*Τρώγεται ως κύριο πιάτο, αλλά και κρύος, για σαλάτα.*Προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε το λεμόνι και το λάδι μεένα κουταλάκι μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ.Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.