Υλικά
Υλικά (για 4-5)
1 κιλό φρέσκο γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κάππαρη
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από . λεμόνι ακέρωτο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή:
1.
Πλένουμε τον γαύρο και αφαιρούμε τα κεφάλια.2.
Στο μεταξύ έχουμε βάλει να βράσει ένα μεγάλο κατσαρόλι με αλατισμένο νερό.
Μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον γαύρο και τον βράζουμε για 5 λεπτά.3.
Τον στραγγίζουμε, προσεκτικά για να μη διαλυθεί, στο τρυπητό.4.
Τον στρώνουμε σε μια πιατέλα, σκορπίζουμε από πάνω το κρεμμύδι, τη ρίγανη, τον μαϊ-ντανό, την κάππαρη, το λεμόνι με το ξύσμα και το λάδι και σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό.TIPS*Τρώγεται ως κύριο πιάτο, αλλά και κρύος, για σαλάτα.*Προαιρετικά, μπορούμε να χτυπήσουμε το λεμόνι και το λάδι μεένα κουταλάκι μουστάρδα και μια σκελίδα σκόρδο στο μπλέντερ.Συνταγή από το βιβλίο: «Η Ελένη Ψυχούλη μαγειρεύει του καλού καιρού», εκδόσεις Πατάκη.