Υλικά
υλικά:
8 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες ωμές από το κέλυφος και το κεφάλι τους (δεν τα πετάμε)
250 γρ. κριθαράκι
3 ντομάτες μεσαίες ώριμες
4 μεγάλα φύλλα βασιλικού
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε φετάκια
1 μικρό καρότο
ένα μέτριο κρεμμύδι
τρία κλαράκια μαϊντανό
δύο σκ. Σκόρδο
ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ ούζο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
εκτέλεση:
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις γαρίδες για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.
Τις κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε τα κελύφη και τα κεφάλια με λίγο λάδι μέχρι να μυρίσουν.
Προσθέτουμε το καρότο σε φετάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, σοτάρουμε 2'-3' ακόμα, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μειωθεί το υγρό περίπου στο μισό.
Σουρώνουμε τον ζωμό πιέζοντας στο σουρωτήρι τα υλικά να βγάλουν τον πολτό τους.
Περνάμε τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ για να γίνουν σάλτσα.
Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τη ντομάτα και το ζωμό από τα κελύφη και ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Μερικά λεπτά πριν το βγάλουμε προσθέτουμε τις γαρίδες με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.