Follow us

Σολομός με πέστο πιπεριάς

Σολομός με πέστο πιπεριάς

Υλικά

Υλικά:

2 φρέσκα φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το καθένα)

1/3 κούπας ψητές πιπεριές σε βάζο, κομμένες σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

1 κ.γ ελαιόλαδο

7-8 αμύγδαλα ασπρισμένα

1 σκελίδα σκόρδου

αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.

Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και στο φούρνο για 18-20 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές, τα αμύγδαλα, τη ντομάτα , 1 κ.γ ελαιόλαδο και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις το ψάρι βγει από το φούρνο, σερβίρουμε με πέστο και φρέσκια σαλάτα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.