Υλικά
2 φρέσκα φιλέτα σολομού (περίπου 200 γρ. το καθένα)Υλικά:
1/3 κούπας ψητές πιπεριές σε βάζο, κομμένες σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ ελαιόλαδο
7-8 αμύγδαλα ασπρισμένα
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με αλάτι και τα τοποθετούμε στο τηγάνι.
Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις πιπεριές, τα αμύγδαλα, τη ντομάτα , 1 κ.γ ελαιόλαδο και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις το ψάρι βγει από το φούρνο, σερβίρουμε με πέστο και φρέσκια σαλάτα.