Follow us

Κολιοί πλακί με άρωμα ούζου

Κολιοί πλακί με άρωμα ούζου

Υλικά

υλικά

1 κ.κολιοί

5 ώριμες ντομάτες

3 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

2 φινόκιο σε λεπτές φέτες

6 σκ. σκόρδου σε φετάκια

1/2 φλ.τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1/2 φλ.τσ. ούζο

1 κ.γ. μαραθόσπορο

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

2 λεμόνια

1 ντομάτα σε φέτες

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.

Αν θέλουμε, αφαιρούμε τα κεφάλια, που δεν τρώγονται.

Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα ραντίζουμε με λεμόνι.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες κρατώντας τους χυμούς τους.

Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με το φινόκιο ανακατεύοντας συχνά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα 10΄-12', ώστε να πήξει ελαφρά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο.

Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τη μισή σάλτσα και βάζουμε μέσα τα σκόρδα και αρκετό μαϊντανό.

Τακτοποιούμε επάνω τα ψάρια και τα περιχύνουμε με το ούζο.

Βάζουμε επάνω στα ψάρια την υπόλοιπη σάλτσα, φέτες ντομάτας και λεπτά φετάκια λεμονιού, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο για 40'-45'.

Αν τα ψάρια είναι μικρά θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.