Υλικά
υλικά
425 γρ. τόνο στραγγισμένο (από κονσέρβα σε ελαιόλαδο)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. κάπαρη
4-5 κ.σ. λεμόνι
2 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας απλή
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανό
1/2 κ.γ. πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Κομματιάζουμε τον τόνο με πιρούνι.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα κρεμμυδάκια (το λευκό μέρος, χοντροκομμένο), την κάπαρη, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μία κ.σ μαϊντανό και τη σάλτσα και χτυπάμε να τα ψιλοκόψουμε.
Προσθέτουμε τον τόνο και χτυπάμε να γίνει περίπου σαν κρέμα.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε μπολ και προσθέτουμε με κουτάλι τη μαγιονέζα, την πάπρικα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή περισσότερο λεμόνι.
Προσθέτουμε από πάνω τον μαϊντανό.
Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρισμα.
Τη σερβίρουμε σαν ντιπ, με φρυγανισμένο ψωμί ή πιτούλες ή σαν σαλάτα, με φέτες αγγούρι, καρδιές μαρουλιού, σπιρτάκια από τρυφερό κολοκυθάκι, ροδέλες κόκκινης πιπεριάς.