Follow us

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

Υλικά (6 μερίδες)

1 ½ με 2 κιλά μεγάλα καλαμαράκια (12 τεμάχια)

1 ½ φλιτζάνι ρύζι κίτρινο ή άσπρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στη μέση και πολύ ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ ματσάκι άνηθο

10 φυλλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα

2 μικρά καρότα, τριμμένα

3 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες

1 κρεμμύδι, πολτοποιημένο

3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 μεγάλη πιπεριά, τριμμένη στον τρίφτη

1 πιπεριά – κέρατο, κομμένη σε πολύ μικρούς κύβους

αλάτι και πιπέρι

½ κουταλάκι ζάχαρη

μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι

λίγη ρίγανη

λίγο θυμάρι

2 κουταλιές ντοματοπελτέ ή ανάλογο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

ελαιόλαδο

6 μέτριες πατάτες, κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, αφαιρούμε το κόκαλο, τα μάτια και τα σκληρά τμήματα και κρατάμε τα ποδαράκια από κάθε καλαμάρι.

Τα πλένουμε σχολαστικά και τα στραγγίζουμε.

Παίρνουμε ένα ένα τα καλαμαράκια και τα αλατωπιπερώνουμε στο εσωτερικό τους.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπολ, εκτός από αυτά που αναφέρονται κάτω από το αλάτι και πιπέρι.

Αυτά τα επτά υλικά θα τα ρίξουμε μέσα στο ταψί όπου θα τοποθετήσουμε τα καλαμαράκια.Φτιάχνουμε τη γέμιση και γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμαράκια με κουταλάκι.

Δεν τα γεμίζουμε ως επάνω.

Στο τέλος του γεμίσματος βάζουμε μέσα σε κάθε καλαμαράκι από ένα ποδαράκι.

Κλείνουμε κάθε καλαμαράκι με δυο οδοντογλυφίδες και τα τοποθετούμε μέσα σε ταψί.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 με 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Σε κάθε μερίδα αναλογούν 2 καλαμαράκια.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.