Follow us

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Μπακαλιάρος μπιάνκο

Υλικά

υλικά

1 κ. μπακαλιάρος παστός

3/4 κ. πατάτες 

8-9 σκ. σκόρδο, κομμένες στη μέση

1 μεγάλο καρότο σε φέτες

1 κομμάτι σέλερυ (ή σέλινο)

3 λεμόνια, το χυμό

1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Έχουμε ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο, κομμένο κομμάτια, για 24 τουλ.

ώρες, αλλάζοντας 4-5 φορές το νερό του.

Τον αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Κόβουμε σε φέτες το σέλερυ.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε 1 σκ.σκόρδο, μέχρι να μυρίσει.

Την αφαιρούμε και προσθέτουμε τις πατάτες, τα λαχανικά και το σκόρδο, σκεπάζουμε με νερό, προσθέτουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10'.

Βάζουμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό να μισοσκεπάσει το ψάρι, μπόλικο πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακινώντας την κατσαρόλα να ανακατευτεί.

Βάζουμε στη φωτιά για 1'-2' ακόμα και κατόπιν αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 20'.

Σερβίρουμε το ψάρι με τις πατάτες στα πιάτα και περιχύνουμε με τη λευκή, σκορδάτη σάλτσα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.