Υλικά
υλικά
100 γρ. καπνιστό σολομό
6 φέτες ψωμί του τόστ ή από μπόμπα
200 γρ. τυρί-κρέμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένη κάπαρη (στραγγισμένη από άλμη)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό)
1 κ.σ. κοφτή άνηθο ψιλοκομμένο
μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
φρέσκο βούτυρο εκτός ψυγείου
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με τον άνηθο, την κάπαρη, το κρεμμυδάκι και φρεκοτριμμένο πιπέρι.
Αλείφουμε δύο φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και απλώνουμε και στις δύο λίγο από το μείγμα του τυριού.
Βάζουμε επάνω μία φέτα σολομό και ραντίζουμε με μερικές σταγόνες λεμόνι.
Σκεπάζουμε με την άλλη αλειμμένη φέτα ψωμιού.
Βάζουμε τα σάντουιτς για αρκετή ώρα στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα, κόβουμε προσεκτικά την κόρα του ψωμιού γύρω γύρω και χωρίζουμε το κάθε σάντουιτς σε μικρότερα κομμάτια (π.χ.
αν είναι στρογγυλό σε 4 τρίγωνα)Η δόση αυτή βγάζει 12 σαντουιτσάκια.