Πίτες τορτίγιας (wraps) - σάντουιτς

Πίτες τορτίγιας (wraps) - σάντουιτς

με καπνιστό σολομό
Απλώνουμε στην πίτα μια φέτα καπνιστό σολομό στο ίδιο μέγεθος. Ραντίζουμε με σταγόνες λεμονιού και αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα. Τοποθετούμε επάνω δύο λεπτές φέτες αγγουριού, κομμένες κατά μήκος, και τυλίγουμε σφιχτά. Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο κατά τα 2/3 και κόβουμε το επάνω μέρος λοξό.

Χρειαζόμαστε wraps μεσαίου μεγέθους
με ζαμπόν και τυρί
Απλώνουμε στην πιτούλα μια φέτα ζαμπόν, αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα, ακουμπάμε επάνω τρυφερό φύλλο μαρουλιού, στεγνό, και μία φέτα τυρί μαλακό (γκούντα ή κασέρι). Γυρίζουμε την πίτα σε ρολό σφιχτό και την τυλίγουμε κατά τα 2/3 με αλουμινόχαρτο, για να τη συγκρατεί.

με ομελέτα με μπέικον
Ψήνουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγανάκι μέχρι να αφήσει το λίπος του και να γίνει τραγανό. Ρίχνουμε ελάχιστο λάδι και προσθέτουμε ένα αβγό χτυπημένο, με λίγο αλάτι. Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια φέτας. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί κι από την άλλη. Μόλις κρυώσει, την απλώνουμε σε μια πιτούλα, κόβοντας το περίσσευμα. Ακουμπάμε επάνω δύο λεπτές φέτες ντομάτας, στεγνές (εάν μας αρέσει) και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τυλίγουμε την πιτούλα με αλουμινόχαρτο κατά τα 2/3 και κόβουμε λοξά το τελείωμά της.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen