Υλικά
Υλικά
4 μέτριες ντομάτες σε φέτες
1 βαζάκι αγκιναράκια στο λάδι, κομμένα στη μέση
4 αβγά βρασμένα σφιχτά, κομμένα στα 4
12 φιλετάκια αντζούγιας
2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ένα μέτριο ξερό),σε φετάκια
1 μικρό αγγούρι σε φέτες
1 φλιτζ. τσ. μαύρες ελιές
1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
6 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας (λάδι, λεμόνι, μουστάρδα, το σκόρδο λιωμένο και αλατοπίπερο).
Βάζουμε τα σαλατικά σε βαθιά πιατέλα, κρατώντας 2 αβγά και 6 φιλετάκια αντζούγιας για το γαρνίρισμα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά, να πάει παντού.
Τοποθετούμε στη μέση τα αβγά κομμένα σε τέταρτα και τις αντζούγιες.Σημ.: Η σαλάτα μπορεί να γίνει και με τόνο κονσέρβας.
Κόβουμε σε κομμάτια το φιλέτο του τόνου και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Χρησιμοποιούμε τις μισές αντζούγιες.
Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αγκιναράκια της κλασικής συνταγής με αμπελοφάσουλα, βρασμένα για λίγα λεπτά ώστε να παραμείνουν τραγανά.