Υλικά
Υλικά
1-3 τσιπούρες (φαγκριά, συναγρίδες, λυθρίνια) βάρους μέχρι 2 κιλά
1 φινόκιο
1 μικρό ποτήρι ούζο
3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 λεμόνια
5 σκ. σκόρδο σε φετάκια
1 κ.σ. μαραθόσπορο (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
3/4 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια.
Κάνουμε μια χαρακιά διαγώνια, στο πιο παχύ σημείο τους, από κάθε πλευρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα λαδώνουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°.
Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και κρατάμε τις φουντίτσες του μάραθου για το τέλος.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο σπασμένο, το μαραθόσπορο, αλάτι και πιπέρι.
Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Κατόπιν, τοποθετούμε επάνω τα ψάρια, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους).
Λίγα λεπτά πριν τα βγάλουμε, τα περιχύνουμε με το ούζο.