Ρεβυθάδα στο Σκούνταβλο (Πάρος)

Ρεβυθάδα στο Σκούνταβλο (Πάρος)
Υλικά
1 κιλό ρεβίθια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Την προηγούμενη βάζουμε στο μούσκιο τα ρεβίθια. Σε ένα σκούνταβλο (πήλινο παραδοσιακό σκεύος) τοποθετούμε τα ρεβίθια και γεμίζουμε με νερό. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε το σκούνταβλο και το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 100ο C όλη τη νύχτα.

Σημείωση : Μεγαλύτερη επιτυχία έχει η ρεβυθάδα όταν ψηθεί σε ξυλόφουρνο, για όλη τη νύχτα. Γίνεται επίσης και στην κατσαρόλα με βράσιμο σε σιγανή φωτιά για 12 ώρες.

Από το βιβλίο "Παραδοσιακές Γεύσεις του Αιγαίου" της Λίλας Καραποστόλη


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen