Υλικά
προετοιμασία: 15 λεπτά, μαγείρεμα: 15 λεπτά, άτομα: 4Υλικά
500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς
20 ντοματίνια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 σφηνάκια λευκό κρασί
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
16 μικρά κομμάτια αυγοτάραχο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό.
Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό.
Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό.
Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά.
Τελευταία στιγμή πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτετε το αυγοτάραχο.
Σερβίρετε τα ζεστά ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες