Υλικά
Υλικά (για 15 καλαμάκια)
15 μέτριες ή μεγάλες γαρίδες
1 στρογγυλό πεπόνι, όχι πολύ ώριμο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. τζιντζερ τριμμένο
2 κόκκινες πιπεριές σε τετράγωνα κομματάκια
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζ. καφέ ξηρό σέρι
Ελάχιστο πιπέρι καγέν
Αλάτι
Καλαμάκια ξύλινα
Παρασκευή
Σ' ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Πλένουμε τις γαρίδες και τις ζεματάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό.
Μόλις γίνουν ροζ, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από νερό της βρύσης.
Τις καθαρίζουμε και τις ρίχνουμε στη μαρινάδα.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες, ανακατεύοντας πού και πού.
Δύο ώρες πριν από το σερβίρισμα, ανοίγουμε το πεπόνι, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα του σε μπαλάκια, με το ειδικό εργαλείο.
Αν δεν έχουμε, το κόβουμε σε κύβους 2 εκ.
περίπου.
Βγάζουμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα, τις αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στη μαρινάδα το πεπόνι, για λίγη ώρα.
Περνάμε στην άκρη από κάθε καλαμάκι ένα κομματάκι πιπεριάς, μια μπαλίτσα πεπονιού και μια γαρίδα.
Τακτοποιούμε τα καλαμάκια σε πιατέλα ή σε ψηλά ποτήρια, πολλά μαζί, ή τα μπήγουμε σε δύο μισά πεπόνια.