Υλικά
Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο
1 πατατούλα βρασμένη
1 κρόκος αυγού
1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλεύρι
Παρασκευή
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια αποβραδίς και μετά τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν -όχι να διαλυθούν.
Τα πολτοποιούμε μαζί με την πατάτα στο μίξερ ή στο γουδί.
Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, ώστε να ενωθούν καλά.
Αν είναι νερουλό το μίγμα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να μη διαλυθούν.
Όταν τηγανιστούν, τους βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσει το λάδι και τους σερβίρουμε.
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.
Αναστασάκη, Χρ.
Βενέρη και Γ.
Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.