Υλικά
Υλικά
1 κιλό φιλέτο ροφού
1 κιλό μπάμιες καθαρισμένες
100 ml ελαιόλαδο
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα στρώνουμε στο ταψί γύρω γύρω τα φιλέτα του ψαριού και ανάμεσα όλα τα υπόλοιπα.
Περιχύνουμε το λάδι και ψήνουμε στο φούρνο σε 200C, για 1 ώρα περίπου.
Σημ.: Εάν μαγειρέψετε όλο το μενού, οι ποσότητες είναι για 6-8 άτομα.
Εάν μαγειρέψετε μεμονωμένα κάθε συνταγή, είναι για 4 άτομα.
Οι συνταγές αυτές ανήκουν στους κυρίους Γ.
Αναστασάκη, Χρ.
Βενέρη και Γ.
Λάππα, και είναι από αυτές που έφτιαξαν οι ίδιοι, στη διάρκεια των Σεμιναρίων για την Κρητική Παραδοσιακή Κουζίνα.