Follow us

Ριζότο με καραβίδες και ντοματάκια Σαντορίνης

Ξαπλωμένα στα φύκια, βυθισμένα στ΄ αλάτι. Μουσκεμένα με κόκκινο κρασί, βαμμένα με το μελάνι τους. Ο Φαμπρίτσιο Μπουλιάνι αποκαλύπτει τα μυστικά του και διώχνει τη ρουτίνα από τα καλοκαιρινά μας τραπεζώματα.

Ριζότο με καραβίδες και ντοματάκια Σαντορίνης

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

20 γρ. βούτυρο

1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

350 γρ. ιταλικό ρύζι της ποικιλίας Vialone nano(ή arborio superfino)

1 ποτήρι κρασί «Θαλασσίτης»

600 γρ. ντοματάκια Σαντορίνης

20 ουρές καραβίδας

900 ml ζωμός λαχανικών

30 γρ. βούτυρο

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μέτριο σιμιγδάλι

Λάδι για τηγάνισμα

Για το ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση

1 μικρό πράσο

2 κλαράκια σέλινο

1 καρότο κομμένο στη μέση

2 καλλιεργημένα μανιτάρια

1 ματσάκι μαϊντανό

2 γαριφαλόκαρφα

Μερικοί κόκκοι πιπέρι

1 1/2 λίτρο νερό

Παρασκευή

Μαραίνουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο.

Στη συνέχεια μαζί και το ρύζι, για μερικά λεπτά, και προσθέτουμε τα ντοματάκια, ξεφλουδισμένα, συνεχίζοντας το καβούρντισμα για ένα ακόμη λεπτό.

Τα περιχύνουμε με το κρασί και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι αυτό να εξατμιστεί.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 13 λεπτά, προσθέτοντας λίγο λίγο, όποτε χρειάζεται, το ζωμό των λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα ξύλινο πιρούνι.

Ξεφλουδίζουμε τις ουρές των καραβίδων και τις περνάμε από το σιμιγδάλι πριν τις τηγανίσουμε σε ζεστό λάδι.

Όταν είναι έτοιμο το ριζότο (θέλει 18- 20 λεπτά), προσθέτουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, που θα τα έχουμε χτυπήσει καλά προηγουμένως, με ένα κουτάλι, και τα ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε και προσθέτουμε πιπέρι.

Σερβίρουμε το ριζότο στα πιάτα και το διακοσμούμε με τις ροδοκόκκινες ουρές των καραβίδων.

Για το ζωμό λαχανικών
Βράζουμε όλα τα υλικά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 3/4 της ώρας ακόμη.

Σουρώνουμε με λεπτό τουλπάνι: (διατηρείται στον καταψύκτη).

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.