Follow us

Φρέσκα ζυμαρικά papardelle από διάφορα μανιτάρια,με ραγού από ορτύκια

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Πρωτεύουσας εκμυστηρεύονται τις νοστιμότερες σπεσιαλιτέ τους στο «ΕΥ». Φορέστε Χρυσό Σκούφο και μαγειρέψτε ονειρεμένα μενού για τους φίλους σας. Πριν όμως ρίξετε… χρυσόσκονη στην κουζίνα σας, προγραμματίστε επιτόπου δοκιμή για να ξέρετε τι κάνετε… Πλήρεις οδηγίες χρήσεως, ρεστοράν και συνταγών, για να κάνετε το όνειρο πραγματικότητα.

Φρέσκα ζυμαρικά papardelle από διάφορα μανιτάρια,με ραγού από ορτύκια

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Για την πάστα

500 γρ. αλεύρι

2 αυγά & 5 κρόκοι αυγών

Λίγο λάδι ελιάς

150 γρ. διάφορα άγρια μανιτάρια (πορτσίνι ή σπιτάκε)

Αλάτι-πιπέρι


Για τη μαρινάδα

1/2 lt κόκκινο, ξηρό κρασί

3 μέτρια καρότα

Λίγο σέλερι

2 σκελίδες σκόρδο

2 μέτρια κρεμμύδια

1 φύλλο δάφνης

Κόκκοι μαύρου πιπεριού


Για το ραγού και το πιάτο

8 ορτύκια

50 γρ. βούτυρο (Ολλανδίας) .

Λίγο λάδι ελιάς

Λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι-πιπέρι

Παρασκευές

Μαρινάρισμα
Πλένουμε τα ορτύκια καλά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεταλλικό σκεύος, στο οποίο έχουμε ήδη βάλει τα λαχανικά ψιλοκομμένα.

Προσθέτουμε το κρασί και τα μπαχαρικά και τα αφήνουμε για δύο ημέρες στη μαρινάδα.

Φρέσκια πάστα
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια και τα χτυπάμε μαζί με τα αυγά στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε αυτό το μίγμα στο αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα, την ανοίγουμε σε πολύ λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε λωρίδες 5 εκ.

πλάτους και 7 εκ.

μήκους, περίπου.

Την αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε ξύλινο πάγκο.

Ραγού ορτυκιών
Στραγγίζουμε τα ορτύκια από τη μαρινάδα, τα αλατοπιπερώνουμε, τα αλευρώνουμε και τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο στο τηγάνι.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, αφού τα στραγγίσουμε, και προσθέτουμε τα ορτύκια.
Σβήνουμε με το κρασί της μαρινάδας και κατόπιν σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την βάζουμε στο φούρνο, στους 180°C, για μισή ώρα.

Βγάζουμε τα ορτύκια, τα ξεκοκαλίζουμε και βράζουμε τη σάλτσα, μέχρι να πυκνώσει.

Το τελικό πιάτο
Βράζουμε τα ζυμαρικά για 3 λεπτά και τα ρίχνουμε σε τηγάνι όπου έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο.

Κατόπιν, προσθέτουμε το κρέας των ορτυκιών, τη σάλτσα που έχουμε περάσει από σουρωτήρι, μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγο λάδι ελιάς.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, δοκιμάζουμε, και εάν χρειάζεται, συμπληρώνουμε αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώσπου να ενωθούν, και σερβίρουμε.

Μαγειρικά τρικ
• Άγρια μανιτάρια μπορούμε να βρούμε στα μεγάλα σουπερμάρκετ.

Υπάρχει πιθανότητα να τα βρούμε και αποξηραμένα, οπότε θα πρέπει να τα μουσκέψουμε τουλάχιστον 2 ώρες σε κ6κκινο ξηρό κρασί, πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Στην εσχάτη των περιπτώσεων, χρησιμοποιούμε καλλιεργημένα μανιτάρια.


Boschetto
Σκορ: Θριαμβευτικό come back στις κορυφαίες θέσεις της αθηναϊκής γαστρονομίας, με 15,1/20* και 2 σκούφους, στην 3η θέση.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.