Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
Αβγά 8 αχινών (σε κονσέρβες στα μεγάλα σουπερμάρκετ)
20 cl λευκό ξηρό κρασί
4 λαβράκια 600 γρ.
400 γρ. χτένια Saint Jacques
500 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. βούτυρο
2 αβγά Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Φιλετάρουμε τα λαβράκια, αφαιρούμε το δέρμα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε στο μίξερ τα χτένια με τα μισά αβγά των αχινών, 100 γρ.
βούτυρο, 2 αβγά και 300 γρ.
κρέμα γάλακτος.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα φιλέτα του ψαριού και τα ψήνουμε στο φούρνο με 1Ο cl λευκό κρασί.
Για τη σάλτσα, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος να πήξει.
Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο αχινό, αλάτι, πιπέρι, λευκό κρασί, λίγο βούτυρο και κρέμα και τα χτυπάμε στο μίξερ.
Σερβίρουμε τα φιλέτα από το λαβράκι περιχυμένα με τη σάλτσα.