Follow us

Brazil: Fitada Capixaba

Νύχτες καρναβαλιού, τάσεις εξωτισμού. Το κομφετί μπαίνει από το σαλόνι στην κουζίνα. Τσουράσκο, φεζοάδα, βαταπά, καϊπιρίνια, Η βραζιλιάνικη κουζίνα συναντάει τη samba, και όλοι μαζί ξεφαντώνουμε στα πάρτι μας a la Brazil.

Brazil: Fitada Capixaba

Υλικά

Υλικά (για 12 μερίδες)

1 κιλό πατάτες κομμένες σε στρογγυλές φέτες

1/2 κιλού κρέας καβουριού

4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια

1/2 φλιτζ. λάδι κοκκοφοίνικα

1/2 1I κρέμα γάλακτος

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 φλιτζ. φρέσκος κορίανδρος, ψιλοκομμένος

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα

Λίγο αλατοπίπερο

Λίγο βούτυρο

Παρασκευή

Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κορίανδρο στο λάδι κοκκοφοίνικα, μέχρι να μαλακώσουν.

Βουτυρώνουμε ένα ζεστό Pyrex.

Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια φέτες πατάτας, στρώνουμε πάνω τους τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον κορίανδρο, τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια το κρέας του καβουριού και βάζουμε από πάνω πατάτες.

Ρίχνουμε παντού την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο.

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 180°C για μια ώρα.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.