Υλικά
3 κιλά τρυφερό χοιρινόΥλικά
1/2 κιλού λίπος από νεφρά
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κοφτή κουταλιά καυτερό κοκκινοπίπερο
1/2 κουταλ. ρίγανη
1/2 κουταλ. του γλυκού καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κουταλ. κύμινο
1/4 φλιτζ. ξίδι
Αλάτι
Έντερα ή μεμβράνες για γέμισμα
Εκτέλεση
Περνάμε το κρέας (ψιλές τρύπες) και το λίπος (χοντρές τρύπες) από τη μηχανή του κιμά.
Κατόπιν, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Την επομένη, γεμίζουμε με το μίγμα είτε το παχύ έντερο (καθαρισμένο), που θα σας προμηθεύσει ο κρεοπώλης σας, είτε την ειδική μεμβράνη για λουκάνικα, που βρίσκουμε στις λαϊκές αγορές.
Κόβουμε και δένουμε τα λουκάνικα στο επιθυμητό μήκος.