Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
1 αστακός
Βούτυρο λιωμένο
Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη
Ζωμός ψαριού
Ζωμός από μύδια
Ντομάτα αποφλοιωμένη
Ricard
Ξερά μυρωδικά
Φρέσκα μυρωδικά
Παρασκευή
Πλένουμε τον αστακό, τον καθαρίζουμε και κόβουμε τα πόδια του.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-230°C.
Πασπαλίζουμε τον αστακό με ξερά μυρωδικά, αλείφουμε με λίγη κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο.
Ζεσταίνουμε το ζωμό ψαριού σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και ποσάρουμε τα πόδια του αστακού.
Ζεσταίνουμε και συμπυκνώνουμε το ζωμό των μυδιών μέχρι να μείνει 4 κουτ.
σούπας.
Κόβουμε την ντομάτα σε μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε μέσα στο ζωμό των μυδιών μαζί με 1 κουτ.
σούπας κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (περίπου 2 κουτ.
σούπας) και το Ricard και αφήνουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βγάζουμε τα ψαχνά από τα πόδια του αστακού και τα ρίχνουμε μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τοποθετούμε δίπλα τον ψημένο αστακό και περιχύνουμε πάλι με τη σάλτσα.
Γλασάρουμε στο γκριλ για 1 έως 1 1/2 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.