Follow us

Αστακός για την βασίλισσα (Michel Bourdin)

Λίγες ώρες πριν κρεμάσει το σκούφο του, ο χαϊδεμένος Γάλλος chef της εγγλέζικης βασιλικής οικογένειας υποδέχεται το ΕΥ στο λονδρέζικο ξενοδοχείο-θρύλο Connaught. Στο εστιατόριο του οποίου («το μοναδικό γαλλικό ρεστοράν εκτός Γαλλίας», κατά το περιοδικό Saveur!) επί είκοσι πέντε χρόνια έδρεψε τα πάντα. Συζήτηση, ξενάγηση, δείπνο και τέσσερα signature dishes ενός -ακριβοθώρητου- μύθου της γαλλικής γαστρονομίας.

Αστακός για την βασίλισσα (Michel Bourdin)

Υλικά

Υλικά (για 2 άτομα)

1 αστακός

Βούτυρο λιωμένο

Κρέμα γάλακτος, χτυπημένη

Ζωμός ψαριού

Ζωμός από μύδια

Ντομάτα αποφλοιωμένη

Ricard

Ξερά μυρωδικά

Φρέσκα μυρωδικά

Παρασκευή

Πλένουμε τον αστακό, τον καθαρίζουμε και κόβουμε τα πόδια του.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-230°C.

Πασπαλίζουμε τον αστακό με ξερά μυρωδικά, αλείφουμε με λίγη κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο.

Ζεσταίνουμε το ζωμό ψαριού σε μέτρια/χαμηλή φωτιά και ποσάρουμε τα πόδια του αστακού.

Ζεσταίνουμε και συμπυκνώνουμε το ζωμό των μυδιών μέχρι να μείνει 4 κουτ.

σούπας.



Κόβουμε την ντομάτα σε μικρούς κύβους και τους ρίχνουμε μέσα στο ζωμό των μυδιών μαζί με 1 κουτ.

σούπας κρέμα γάλακτος.

Ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο (περίπου 2 κουτ.

σούπας) και το Ricard και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύουμε και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βγάζουμε τα ψαχνά από τα πόδια του αστακού και τα ρίχνουμε μέσα σε πυρίμαχο σκεύος.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα, τοποθετούμε δίπλα τον ψημένο αστακό και περιχύνουμε πάλι με τη σάλτσα.



Γλασάρουμε στο γκριλ για 1 έως 1 1/2 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.