Follow us

Καρότα και πράσα σε ανατολίτικη μαρινάδα και φεντουτσίνι

Ξεχάστε τη χωριάτικη. Ώρα για σοφιστικέ σαλάτες-κύρια πιάτα, που κάνουν σουξέ στα μοντέρνα εστιατόρια. Από «off Broadway», ΟΙ νέες σαλάτες βγαίνουν στο προσκήνιο του τραπεζιού, έλκοντας σαν μαγνήτες τους προβολείς της σημαντικότητας.

Καρότα και πράσα σε ανατολίτικη μαρινάδα και φεντουτσίνι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό καρότα

1/2 κιλό πράσα

2 κ.σ. σουσάμι

1/2 κιλό φετουτσίνι

1/2 κιλό γαλλική σαλάτα

1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (πλυμένα, καθαρισμένα και λεπτοκομμένα διαγωνίως)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανατολίτικη μαρινάδα

4 κ.σ. ρυζόξιδο

3 κ.σ. σόγια σος

2 κ.σ. χυμός λεμονιού, φρέσκος

1 κ.σ. ξανθή ζάχαρη

1 κ.σ. φιστικοβούτυρο

1 κ.γλ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ, σησαμέλαιο

1 φλιτζ. ηλιέλαιο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παρασκευή

Ανατολίτικη μαρινάδα
Ανακατεύουμε καλά τα 6 πρώτα υλικά.

Κατόπιν, χτυπάμε διαδοχικά τα 3 λάδια, προσθέτοντάς τα σιγά σιγά και, τέλος, αλατοτοπιπερώνουμε.

Μαρινάρισμα
Καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (χαμηλή φωτιά) το σουσάμι, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Καθαρίζουμε τα καρότα και κόβουμε τις άκρες τους.

Κατόπιν τα κόβουμε σε μπαστουνάκια μήκους 3 εκ.

Από τα πράσα κρατάμε μόνο το λευκό κομμάτι, τα κόβουμε στη μέση και τα καθαρίζουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Κατόπιν τα κόβουμε σε φαρδιές ταινίες μήκους 5 εκ.

Ζεματίζουμε χωριστά τα καρότα από τα πράσα για 2 λεπτά, ίσα να τρυφερύνουν.

Τα βουτάμε αμέσως μετά σε παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός τους.

Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ, μαζί με 2/3 του φλιτζανιού καλά χτυπημένη μαρινάδα.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ανακατεύουμε πάλι Αλατοπιπερώνουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στην άκρη.

Φετουτσίνι
Βράζουμε τα φετουτσίνι σε αλατισμένο νερό, φροντίζοντας να μείνουν al dente.

Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με 2/3 του φλιτζανιού μαρινάδα, τα πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

Σαλάτα
Μοιράζουμε τα φετουτσίνι σε 4 πιάτα.

Δημιουργούμε μια τρύπα διαμέτρου 6,5 εκ.στο κέντρο του κάθε πιάτου και στο αριστερό της δημιουργούμε ένα «μπολ», τοποθετώντας φύλλα γαλλικής σαλάτας.

Χτυπάμε καλά τη μαρινάδα και περιχύνουμε με 2-3 κουταλιές τη σαλάτα και τα φετουτσίνι.

Μοιράζουμε τα καρότα και τα πράσα μέσα στο μπολ, ραντίζουμε με τα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.