Follow us

Σούπα με μπύρα

Η κορυφαία γυναίκα σεφ της Ευρώπης (που μάγεψε πέρυσι με το μενού της στnv απονομή των «Χρυσών Σκούφων 2001» του «Αθηνοράματος») υπογράφει από το Παρίσι το ρεβεγιόν του ΕΥ. Η υψηλή γαστρονομία ξελογιάζεται από τις χάρες της μπίρας στο πιο «Oh mon Dieu!» σουαρέ των εορτών.

Σούπα με μπύρα

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

50 cl μπίρα

3/4 It πυκνός ζωμός βοδινού

100 γρ. ταπιόκα

5 cl κρέμα γάλακτος

4 φέτες ψωμί με προζύμι

Μοσχοκάρυδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Παρασκευή

Φτιάχνουμε από την προηγουμένη ένα ζωμό, βράζοντας κρέας και διάφορα λαχανικά.

Τον βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα, και την επομένη αφαιρούμε το λίπος που έχει παγώσει στην επιφάνεια.

Βάζουμε 3/4 του λίτρου ζωμό να πάρει βράση και τον αφήνουμε μέχρι να μείνει 1/2 λίτρου.

Αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε την μπίρα και σιγοβράζουμε.

Ρίχνουμε «βροχηδόν» την ταπιόκα, ανακατεύοντας, και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρει βράση.

Αρωματίζουμε τη σούπα με μοσχοκάρυδο.

Στο μεταξύ, φρυγανίζουμε το ψωμί και το σερβίρουμε δίπλα στη σούπα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι