Μoqueca de camarao

Μoqueca de camarao
Υλικά για 4 άτομα
1 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες
4 λάιμ (το χυμό)
1 κουτί γάλα καρύδας
2 μεσαία κρεμμύδια
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 ντομάτες: 3 χοντροκομμένες, 1 σε φέτες
2 μεγάλες κόκκινες, γλυκές πιπεριές, 1 ψιλοκομμένη, 1 σε φέτες
1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ. σουσαμόλαδο
Αλάτι

Παρασκευή

Μαρινάρετε τις γαρίδες στο χυμό από τα λάιμ. Καλύψτε τον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού με λάδι. Σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο, τις χοντροκομμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, το τσίλι και το κόλιαντρο, μέχρι το κρεμμύδι γίνει διάφανο. Αλατίστε. Προσθέστε τις γαρίδες και καλύψτε με τις φέτες κρεμμυδιού, ντομάτας και πιπεριάς. Περιχύστε το γάλα καρύδας, προσθέστε το σουσαμόλαδο και σιγοβράστε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω σε ρύζι Jasmine.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen