Υλικά
2 κονσέρβες καλαμαράκια Lucas με το μελάνι τους Υλικά (για 4 άτομα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτριες μαραθόριζες (φινόκιο) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1/2 ματσάκι φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
250 γρ. λινγκουίνι
1 δόση κρόκος Κοζάνης σε σκόνη
Εκτέλεση
Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τις μαραθόριζες και τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο.
Μόλις μαραθούν λιγάκι, προσθέτετε τα καλαμαράκια με το ζουμί τους, τα αφήνετε να πάρουν μια μικρή βράση και ρίχνετε και το μάραθο.
Βράζετε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνετε και κρατάτε περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό τους.
Ρίχνετε τα λινγκουίνι στο τηγάνι.
Διαλύετε τον κρόκο στο νερό που κρατήσατε και τον ρίχνετε στο τηγάνι.
Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.