Υλικά
1 μεγάλη πράσινη σαλάταΥλικά
1 ματσάκι ρόκα
2 χούφτες τρυφερό σπανάκι
1 φλιτζάνι φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι μυρώνια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
4 ραπανάκια
300 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες
2 ώριμα αβοκάντο
4 ραπανάκια
Φλούδα από 1 μικρό λεμόνι σε λωρίδες
1/2 φλιτζάνι λεμόνι
1 κ.σ. λάδι αργκάν
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε με το χέρι την πράσινη σαλάτα, το σπανάκι και τη ρόκα.
Βάζετε τα σαλατικά σε μεγάλο μπολ.
Καθαρίζετε, κόβετε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο, το περιχύνετε με το λεμόνι και προσθέτετε τις γαρίδες.
Έπειτα, κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες τα ραπανάκια και τα ρίχνετε σε κρύο νερό.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το λάδι αργκάν, το ελαιόλαδο, τα μυρώνια και τον άνηθο.
Για το σερβίρισμα, ρίχνετε στο μπολ με τα σαλατικά το μείγμα των λαδιών κι ανακατεύετε.
Από πάνω βάζετε το αβοκάντο με τις γαρίδες και γαρνίρετε με τα ραπανάκια.
Διατροφική αξία:
Ενέργεια/μερίδα 447 kcal
Σαλάτα πλούσια στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και E.
Πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων και διαφόρων ανόργανων συστατικών, μεταξύ των οποίων μαγνήσιο και ασβέστιο.
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.
Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)
Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)