Υλικά
Υλικά (για 4 κομμάτια)
4 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
Αλατοπίπερο
Αλεύρι για να αλευρώσουμε
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Για το χυλό
100 ml μπίρα
Λίγη σόδα
50 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό χτυπημένο
Αλατοπίπερο
Μαγείρεμα: 15΄
Παρασκευή
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το χυλό.
Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις αλευρώνουμε.
Όταν κάψει το λάδι, βουτάμε κάθε γαρίδα στο χυλό και μετά την τηγανίζουμε, ώσπου να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Τις σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας -γλυκόξινη, καυτερή ή όποια άλλη.