Follow us

Μύδια με σαφράν και κόλιανδρο

Ένας «κοιλιόδουλος» που χαίρεται το φαγητό όπως άλλοι το «Μαγεμένο Αυλό» του Μότσαρτ, γράφει το πρώτο του γαστρονομικό μυθιστόρημα. Πριν το «Μην πληρώσετε… είναι όλα δικά μου!» εκτεθεί στα βιβλιοπωλεία, το «ΕΥ» πρωτο-παρουσιάζει «δημόσιες» και ανέκδοτες συνταγές του ήρωά του.

Μύδια με σαφράν και κόλιανδρο

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

1 1/2 κιλό μύδια φρέσκα, με το κέλυφός τους

1/2 κιλού μύδια φρέσκα, καθαρισμένα

5 κρεμμύδια, μεγάλα και κομμένα σε ροδέλες

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο (περίπου 120 γρ.)

1 μπουκάλι ξηρό κρασί

1γρ. σαφράν

3 κ. σ. φρεσκοκομμένοι σπόροι κόλιανδρου

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε σχολαστικά τα μύδια και τα ξεπλένουμε πολλές φορές κάτω από τρεχούμενο νερό.

Τα ζεματάμε σε καυτό νερό για να ανοίξουν.

Όσα δεν ανοίγουν, τα πετάμε.

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια.

Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε μέσα τα ανοιγμένα μύδια και τη μυδόψιχα.

Αφήνουμε να πάρουν βράση και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε μέσα το κρασί, αφού το έχουμε ζεστάνει.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά και κατόπιν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα.

Συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.

Ρίχνουμε τότε τον τριμμένο κόλιανδρο και το σαφράν, ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα μύδια και τα αφήνουμε μόλις πάρουν μια βράση.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.